Последвайте Гласове в Продължаваме промяната“ и Демократична България“ попаднаха в капана

...
Последвайте Гласове в Продължаваме промяната“ и Демократична България“ попаднаха в капана
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Градската десница у нас е левица, Василев е най-левият финансов министър

Последвайте " Гласове " в 
„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ попаднаха в клопката да нямат никаква друга обвивка с изключение на анти-ГЕРБ.

„ Продължаваме промяната “ са съвременна градска лява партия, която реализира леви цели с леви принадлежности, каквито са всичките финансови промени, които направи Асен Василев. За последните 22 години в България не е имало по-ляво фискално ръководство.
Кризата в левицата има едно име и това е Корнелия Нинова. Докато тя се е окопала в Българска социалистическа партия, тази партия ще върви към 4%. Това съобщи в изявление за БГНЕС историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек, ръководител на Младежкия закостенял клуб.
С него беседваме за ролята на политическите елити по време на рецесия и дали те са в положение да намерят общ език, за де преодолеят рецесията, в която България се намира към този момент две години.

Според Шкварек в България не съществува обединен политически хайлайф, има разнообразни елити, чието разделяне е партийно. Той счита, че някои от партиите към този момент осъзнават, че не може да продължава обстановката от последните две години, изключително на фона на тежките стопански тествания, които ни предстоят през зимата и пролетта. В същото време Шкварек уточни, че част от партиите, изключително „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са попаднали в клопката на анти-ГЕРБ говоренето.
„ През последните две години избрани партии смъкнаха всякаква своя обвивка, всяка друга своя идея, всяка друга своя поръчка, с изключение на анти друга избрана партия или група от партии. Когато една партия престане да бъде лява или дясна, когато престане да бъде произточна или прозападна, с консервативна или демократична устременост, а само се основава на това да изчегърта някой различен, тя влиза в клопката, който разказвам “, съобщи Шкварек.
Това е и една от аргументите, която не би разрешила на Политическа партия и Демократична България да вземат участие в една бъдеща евроатлантическа коалиция. „ Ако одобряват сходно нещо малко или доста ще стартират да се самоубиват електорално. Ако не одобряват и продължат да държат страната в това положение, те отново се самоубиват. Т.е. това е клопката и приканвам партиите в бъдеще да не изпадат в него “, означи политическият анализатор.
Този капан основава и ражда партиите. Според него Политическа партия не са се „ родили “, с цел да запълнят някаква ниша на идеологическо ляво-дясно, те запълниха нишата на анти-ГЕРБ.
„ Това ги роди, само че в същото време е нож с две остриета. По тази причина не считам, че те биха се съгласили на такава коалиция след изборите на 2 октомври. Смятам, че ще отидем на втори избори през февруари-март и тогава към този момент може да се намеси интернационалният фактор, който да ги натисне да влязат в сходна коалиция “, не изключи Кристиян Шкварек.


Той разяснява и прословутата поръчка, направена при започване на ръководството на Политическа партия, че ще реализират леви цели с десни способи и разминаванията в тази посока.
„ В момента, от който започнаха да ръководят левите цели се виждаха – желаеха да реализират по-високи междинни приходи, по-високи пенсии, безвъзмездни детски градини и така нататък, обаче десните способи започнаха да изчезват. Изведнъж започнаха да взимат заеми, които са леви способи “, означи анализаторът.
Той акцентира, че Политическа партия са една съвременна лява градска партия, която реализира леви цели с леви принадлежности. „ Такива са всичките финансови промени, които направи Асен Василев по време на тяхното ръководство. За последните 22 години в България не е имало по-ляво фискално ръководство, в това число когато на власт бяха Българска социалистическа партия, които вкараха плоския налог “, добави Кристиян Шкварек.


В същото време се опитваме да си разбираем на какво се дължи идеологическата бъркотия, която поражда сред гласоподавателите и Политическа партия.
„ Във всяка една западна уредена народна власт градските хора от центъра на огромните градове със приблизително високи приходи с прозападни възгледи са леви. И те го споделят, че са леви. И те знаят, че са леви. И там няма стигма. Един средностатистически човек в Лондон споделя: аз съм ляв, гласоподавам за лейбъристите. Неговият еквивалент в центъра на София или в Пловдив мисли по безусловно същия метод и съставлява същия човек като визия, възгледи и метод на живот. С тази разлика, че споделя, че е десен “, означи Шкварек.
Според него това се дължи на наследството на прехода. Тези хора или техните родители са се борили против Българска социалистическа партия през 90-те години и за смяна на геополитическата ни ориентировка. „ Тогава в тяхното схващане остана, че би трябвало да си десен. Десен значи прозападен. Трябва да почине тази концепция в България. Десен не значи да си прозападен, а ляв – да си произточен. Дясното и лявото имат фундаментални исторически, цивилизационни, в случай че щете даже културни концепции и образ, който предопределя, че градската десница в България е левица. Така е на всички места по света и тя би трябвало да го одобри “, безапелационен е Кристиян Шкварек.
Според него Политическа партия се явяват един мост към това психическо превъзмогване на тази преграда. „ Те от ден на ден споделят не сме десни, лявото клеймо не е клеймо, това е нещо обикновено. Те могат да доведат до този катарзис градските леви хора да кажат, че са леви “, добави той.


А във връзка с самата левица, Шкварек уточни, че рецесията там има едно име – Корнелия Нинова. „ Няма друга фундаментална рецесия в левицата. Докато Корнелия Нинова се е окопала в Българска социалистическа партия, тази партия ще върви към 4%. В интерес на истината хората, които са недоброжелатели на Българска социалистическа партия, би трябвало да се радват на Нинова, тъй като тя ще докара до това, че столетницата за пръв път няма да влезе в Народното събрание “, сподели анализаторът.
Рекорден е процентът на хората, които бяха изгубени като гласоподаватели за Българска социалистическа партия. Шкварек счита, че една огромна част от тях отиват във „ Възраждане “.
„ Ще има едно преливане от Българска социалистическа партия към „ Възраждане “. Ние ще имаме лява проруска партия, само че тя няма да се споделя Българска социалистическа партия, а „ Възраждане “, акцентира той.


Анализаторът предизвести, че „ Възраждане “ се храни от това някой да нервира проруско настроените българи. А на Политическа партия това се получи доста положително със прекъсването на доставките на съветски газ и изгонването на съветските дипломати.
„ Ако не се държи жива борбата русофилство-русофобство „ Възраждане “ няма да върви нагоре. Те живеят напълно от това и дейностите на Политическа партия помогнаха за техния напредък “, безапелационен е Кристиян Шкварек.
Източник: БГНЕС
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР